Rijbanen

Stal Bouwman beschikt over 3 uitstekende rijbanen. Onze Overkapte rijbaan bedraagt 20×40 meter en is voorzien van een Agterberg bodem, dressuurspiegels, kleine tribune en windgaas. Onze Buitenbaan bedraagt 20×60 meter en is voorzien van een Semper Equitare eb en vloed bodem en is uitstekend verlicht. Onze binnenbaan bedraagt 20×40 meter, in deze rijbaan mag u ook longeren en uw paard los zetten. De rijbanen worden regelmatig gesleept en gesproeid. Ook is er hindernis materiaal aanwezig.

  • Stal Bouwman buitenbak
  • Stal Bouwman binnenbak

Paardenstallen

Voor elk formaat paard een passende stal. Wij voorzien in een 2 tal paardenstallen, te weten een standaard- en een wat grotere paardenstal. De standaard paardenstal meet 3×3 meter, de grotere paardenstal beslaat een riante 3×3.75 meter. Beide formaten zijn voorzien van traliecontact en weefrek. Zodat er ook gezellig met de buren kan worden gecommuniceerd en ondanks de individuele huisvesting het natuurlijke gedrag behouden blijft.

Paddocks

Op Stal Bouwman zijn 8 ruime zandpaddocks aanwezig. Deze worden indien nodig gesleept en gesproeid met water. In de winter is er mogelijkheid tot gebruik maken van onze paddock service van maandag tot en met vrijdag (m.u.v. feestdagen). Uw paard staat bij Stal Bouwman enkel of samen met een vriendje 2 uur  in de paddock, het is ook mogelijk om deze service 2x per dag af te nemen bijv. ochtend en middag (max 4 uur per dag). Ook hebben we de mogelijkheid tot extra losse paddock service uren. Zodat er optimaal van de frisse polder lucht kan worden genoten. In het weekend kunt u via ons overzichtelijke weekendbord zelf een uur naar keuze reserveren voor uw paard, u zet dan zelf of onderling met stalgenoten uw paard in de paddock.

  • Stal Bouwman paddocks

Stallencomplex

Bij Stal Bouwman kunt u kiezen uit 2 stallen complexen, ervaar de landelijke sfeer van de Authentieke paardenstal of modern. Elk stallen complex is voorzien van divers.  Stal Bouwman beschikt over royale afsluitbare zadelkasten, een solarium , 2 afspuitplaatsen en diverse poetsplaatsen. Voor de momenten tussendoor hebben wij een kleine, gezellige, verwarmde koffie / thee gelegenheid.

Elk stallencomplex is uiteraard voorzien van brandpreventie en blusmateriaal.

Weidegang

Stal Bouwman beschikt over weiland om van de zomer lekker uw paard op te laten grazen en van de rust en omgeving te laten genieten. Het weideseizoen is van ongeveer half mei (eerst 2 weken voor grazen) tot oktober, dit hangt wel van de conditie van het land af.

Vooraf gaand word er door Stal Bouwman een gezamenlijk mestonderzoek georganiseerd zodat de paarden wormen vrij het land op gaan. Worminfecties zijn namelijk hinderlijk voor de gezondheid van het paard. Koliek, diarree, verstoorde groei en verminderde eetlust zijn slechts enkele gevolgen hiervan.

De paarden staan in kleine groepjes op het land om natuurlijk kuddegedrag te stimuleren of indien noodzakelijk alleen. De paarden worden om 08:00 uur aan de hand door ons team naar hun landjes gebracht en naar keuze om 12.45 uur of 16:45 weer aan de hand naar stal gehaald, deze service is geheel gratis. In het weekend worden de paarden door ons team op het land gezet en worden ze er door de paardeneigenaren en / of stal-weidegenoten weer naar binnen gehaald.

Iedereen houd zelf zijn / haar landje bij: mest verwijderen, waterton vullen en strookjes land klaar maken met paaltjes en lint.

In de begin weken maakt Stal Bouwman gebruik van een opbouwschema om op deze manier uw paard rustig aan het gras te laten wennen. Voor grazen aan de hand word dan ook zeker aangeraden. Er is verder altijd iemand van ons team op stal aanwezig zolang er paarden op het land staan.

  • Stal Bouwman weidegang

Voeren

Bij Stal Bouwman is het smullen! Ruwvoer is het hoofdbestanddeel van het rantsoen van een paard. Zijn spijsvertering is er helemaal op afgestemd en kauwen zorgt voor verlaging van verveling of eventuele stress. Het vormt de basis voor de gezondheid. De Paarden op Stal Bouwman worden maar liefst 6 keer per dag gevoerd. Ze krijgen 3 keer krachtvoer en 3 keer ruwvoer. Dit geldt ook tijdens de weidegang. De eerste voerbeurt vindt plaatst om 07.00 uur ’s ochtends en de laatste voerbeurt om 22.00 uur ’s avonds.

Er is Vente paardenbrok Basis-Sport beschikbaar naar behoefte en u kunt zelf door middel van voerbakjes krachtvoer samenstellen. Er is verder een voeropslag container aanwezig voor het droog en knaagdier veilig opslaan van eigen voerzakken.

Uitmesten

Op stal Bouwman word er met de hand uitgemest om onnodige stress, uitlaatgassen en lawaai van machines voor uw paard te voorkomen. Een goede stalhygiene, oftewel een schone en droge stal draagt bij aan een gezonder hoefmileu. Door dagelijks handmatig uit te mesten houd het team van stal een goed overzicht op de gezondheid van uw paard, veranderingen worden dan ook snel opgemerkt. Uw paard ervaart het comfort van een dagelijks schoon stro of vlas bed waar het paard lekker in tot rust kan komen.  U kunt er voor kiezen om zelf uit te mesten of dit door het team van Stal Bouwman te laten verzorgen.  Uiteraard is het ook mogelijk tegen een kleine vergoeding om incidenteel of bij vakantie, ziekte etc. uw stal door ons team te laten verzorgen.

  • Stal Bouwman uitmesten

Trailerstalling

Bent u in het bezit van een eigen paardentrailer?  Bij Stal Bouwman kunt u uw  trailer kosteloos  buiten op ons terrein plaatsen. Ook verzorgen wij de verhuur van trailers voor stal klanten. Voor meer informatie vraagt u naar Stéphanie Bouwman.

Overigen

Om de veiligheid voor u en uw paard te waarborgen, hanteert Stal Bouwman de volgende regels. Roken is alleen toegestaan op het daarvoor aangegeven rook locatie. U mag uw hond meebrengen mits deze aangelijnd is en geen overlast veroorzaakt, honden zijn niet toegestaan in de rijbanen, paddocks en het weiland. Het meebrengen van eigen instructie, hoefsmid, dierenarts en tandarts is bij Stal Bouwman uiteraard mogelijk.

Stal Bouwman neemt geen hengsten of western activiteiten aan.